Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μίκρας


Ανακοίνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μίκρας για την κρίση στο κόμμα
 
●  Οι αποχωρήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μίκρας προκαλούν μεγάλη λύπη σε όσους από εμάς συνεχίζουμε να ανήκουμε στην οργάνωση και επιμένουμε να δώσουμε τις σκληρές μελλοντικές μάχες μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. 
                                                        
●  Ο πολιτικός φορέας στον οποίον προσχωρούν οι πρώην σύντροφοί μας δεν μπορεί είναι ο κύριος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή πιστεύουμε σε έναν ανώτερο πολιτικό πολιτισμό δεν θα επιτρέψουμε από τη μεριά μας να ανοίξει πόλεμος λάσπης εναντίον όσων επέλεξαν να φύγουν από το κόμμα μας. Ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και για τους πρώην συντρόφους μας.   
                                                                                   
●  Ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μίκρας δηλώνουμε ότι θεωρούμε σφάλμα ιστορικών διαστάσεων την εσωτερική υπονόμευση και τελικά τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης σε παραίτηση. Πιστεύουμε ότι στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές, που εκβιαστικά επιβλήθηκε στη χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων Πρασίνων μπορούσε να συμβάλλει θετικά στη διακυβέρνηση και στη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας.   

  Ελπίζουμε και θα αγωνιστούμε ώστε τα αποτελέσματα των εκλογών να επιτρέψουν τη συγκρότηση μιας νέας ισχυρής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που να είναι αποφασισμένη να έλθει αντιμέτωπη με τις αντικειμενικές δυσκολίες και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της χωρίς υποκειμενικά εμπόδια.             

  Η πραγματοποίηση των εκλογών με λίστα κάνει απόλυτα επιτακτική την εσωκομματική παρέμβαση μας, ώστε οι υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια του κόμματος και ειδικά σ’ αυτό της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης να χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, συνέπεια και κύρος.                                                                                                                                                       
● Αν και αναγνωρίζουμε ότι άμεσος στόχος είναι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουμε απερίφραστα τη λειτουργία της ηγετικής ομάδας έξω από τον έλεγχο των κομματικών οργάνων με τελικό αποτέλεσμα την υποβάθμιση του κόμματος των μελών.                                                                
● Επιφυλασσόμαστε να κρίνουμε αυστηρά τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των θεσμικών θέσεων του κοινοβουλευτικού συστήματος ελπίζοντας ότι δεν θα επαναληφθούν οι λανθασμένες επιλογές που μας πλήγωσαν ως κομματικά μέλη αλλά και ως πολίτες της χώρας. Κυρίως όμως, διεκδικούμε μέσω τακτικού συνεδρίου την ριζική αλλαγή των πρακτικών της ηγεσίας, τη λειτουργία του κόμματος ως κόμμα των μελών του και τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στους προγραμματικούς στόχους του κόμματος σε τακτικό και στρατηγικό επίπεδο. 
                                     
  Θεωρούμε ως άμεση προτεραιότητα για την οργάνωσή μας την πραγματοποίηση Ανοικτής Συνέλευσης μελών και φίλων και τον ορισμό Εκλογικής Επιτροπής στη θέση της προηγούμενης γραμματείας για την εξυπηρέτηση του εκλογικού αγώνα. Βάζουμε επίσης ως επόμενο στόχο την πραγματοποίηση έκτακτης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης για την ανασυγκρότηση της οργάνωσης και διεκδικούμε την έναρξη διαδικασιών στη Νομαρχιακή Οργάνωση με στόχο την πραγματοποίηση συνδιάσκεψης αμέσως μετά τις εκλογές. 
     Γιώργος Αγραφιώτης, Τάσος Αναστόπουλος, Μαρία Δραγώγια, 
     Ανδρέας Κηπουρός,Παντελής Κεραμίδας, Ρουμπίνη Κοτσανά, 
     Στέλιος Λαμνής, Χρήστος Μαϊκίδης, Φανή Παπαδοπούλου, 
     Βασίλης  Πατσάλας,  Άγγελος Περδικούρης, Γιάννης Πυργαλής, 
     Δημήτρης Σαλάκος, Δημήτρης Σελέκος, Σωκράτης Τζήκος, 
     Ζήσης Τοπαλίδης, Εύη Φινοπούλου, Όλγα Χρυσοστομίδου, Δημήτρης Ψύλλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: