Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στα δικαστήρια οι πρώην εργαζόμενοι στα αρχαία

Από το ιστολόγιο του Μετρό Θεσσαλονίκης



ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στα δικαστήρια οι πρώην εργαζόμενοι στα αρχαία

Ακύρωση των απολύσεών τους και δεδουλευμένα ενός έτους ζητούν 56 πρώην εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης...
Τα δεδουλευμένα ενός έτους και την επαναπρόσληψή τους στο βασικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικούν οι πρώην εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα, με την αγωγή τους που αυτή την ώρα συζητείται στις δικαστικές αίθουσες της Ευελπίδων.
Με την αγωγή αυτή, που κατατέθηκε από 56 πρώην εργαζομένους στον αρχαιολογικό τομέα, ζητείται από το Δικαστήριο να ακυρωθεί η απόλυσή τους από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, ως παράνομη.
Οι πρώην εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι απολύσεις τους ήταν παράνομες επειδή: Δεν αποζημιώθηκαν, δεν τηρήθηκε η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων και επειδή μονομερώς είχαν μετατραπεί οι συμβάσεις εργασίας τους.
Εάν το Δικαστήριο δεχθεί το αίτημά τους, αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να τους καταβληθούν οι αποδοχές ενός ολόκληρου έτους (12ος 2015 με 12ο 2016) και να επανέλθουν για δουλειά στο Μετρό.
Εάν δεν υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας, θα πρέπει να απολυθούν και να αποζημιωθούν και για το παραπάνω χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: